Arne Jacobsens sommerhus

En topattraktion for det design- og arkitekturinteresserede publikum

De fleste kender Arne Jacobsens verdenskendte stole: Syveren, Myren, Svanen og Ægget. Men den danske arkitekt og formgiver har også skabt et sommerhus, som de færreste kender. Huset hedder Kubeflex, da det består af kubeformede moduler, der kan sættes fleksibelt sammen på utallige måder og skifte størrelse efter behov.
Arne Jacobsen tegnede Kubeflex i 1969-70, året før han døde i 1971, men det blev aldrig sat i produktion. Indtil 2002 har familien Jacobsen selv brugt huset som sommerbolig, og siden 2005 har det hørt til på Trapholt. Huset er det eneste af sin art og er indrettet med Arne Jacobsen design.

Jacobsen-familiens sommerhus

Sommerhuset har i mange år stået ved en sydsjællandsk strand, hvor det har fungeret som sommerhus for familien Jacobsen. Kun de mest entusiastiske arkitekter har kendt til dets eksistens, og en del fagligt interesserede har gennem årene kontaktet familien for at bese dette radikale bud på en moderne boform.
Det er derfor en stor glæde for Trapholt såvel som Arne Jacobsens familie, at huset nu er offentligt tilgængeligt på museets grund. Her er det placeret med en smuk udsigt over Kolding Fjord.

Totaloplevelse

Med Arne Jacobsens sommerhus har Trapholt fået en enestående mulighed for at vise Arne Jacobsen design i et hus tegnet af mesteren selv. Der er interiør med spise- og opholdstue og eksempler på Arne Jacobsens øvrige design, bl.a. armaturlinjen Vola og serveringsserien Cylinda Line. Der venter publikum en unik totaloplevelse af den internationalt anerkendte arkitekt, der smukt supplerer museets store møbelsamling af danske arkitekter og designere.

Kubeflex var et banebrydende bidrag til datidens ultimative og fleksible arkitektur. Bevaret på Trapholt vil Kubeflex fortsat kunne inspirere, forundre og glæde gæster fra hele verden mange år frem. Trapholt arrangerer dagligt guidede ture i Kubeflex, som er gratis, når entreen er betalt.

Guidede ture

Alle dage kl. 11.00, 13.00 & 15.00 (onsdage også kl. 17.00)

De daglige ture i Arne Jacobsens sommerhus er gratis, når entreen til museet er betalt. Vær opmærksom på, at der er begrænset antal pladser. Billetter udleveres ved guiderne i Informationen. Det er ikke muligt at reservere billetter på forhånd.

Besøger I Trapholt som gruppe, kan I med fordel booke en omvisning forinden.

 

ARNE JACOBSENS KUBEFLEX ER STØTTET AF:

Trapholt-Fonden
Lisbeth Petersens Fond
Augustinus Fonden
Carl F. og Anna Elisabeth Fond
Republic of Fritz Hansen
VOLA A/S
Louis Poulsen A/S
Stelton A/S
Royal Copenhagen
Kvadrat
Rosendahl Design Group
Georg Jensen
Georg Jensen Damask