Arne Jacobsen Designer Danmark

Udstillingen Arne Jacobsen Designer Danmark er den mest omfattende præsentation af Arne Jacobsen nogensinde, hvor besøgende kan gense klassikere, danne sig et overblik og opleve nye sider af Arne Jacobsen.

⭐⭐⭐⭐⭐⭐ »Trapholt stiller formidabelt skarpt på Arne Jacobsen«. Jyllands-Posten

⭐⭐⭐⭐⭐ »En fremragende udstilling. Tankevækkende og øjenåbnende« Berlingske

⭐⭐⭐⭐⭐ »Udstillingen er på samme tid overdådig og jordnær« Kristeligt Dagblad

💗💗💗💗 »Et genialt univers« Politiken

»Udstillingen på Trapholt viser det hele« Weekendavisen

»Udstillingen er et overflødighedshorn og i sig selv en vellykket kraftpræstation« Avisen Danmark

 

Arne Jacobsen Designer Danmark – Introvideo

Arne Jacobsen er kendt som en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige arkitekter både inden- og uden for Danmarks grænser. Han var meningsdanner og engagerede sig i kunstverdenen, hvor han fandt inspiration og nye metoder til at udvikle arkitekturen.

I dag står Arne Jacobsen som et stærkt billede på den danske modernisme, og det vi stadig forbinder med dansk formgivning og æstetik. Anderledes stod det til i Jacobsens samtid, hvor han snarere var billede på en international stil, langt fra det man kendte og forbandt med danskhed. Med velfærdstatens indtog i 1960’erne blev Jacobsens møbler fast inventar på rådhuse, biblioteker og offentlige bygninger. Sammen med andre fremtrædende danske møbelarkitekter satte han form og æstetik på Danmarks nye velfærdssamfund.

Arne Jacobsens indflydelse på vores forståelse for dansk design eller dansk æstetik nåede langt bredere ud end arkitektur og produktdesign. Hans store engagement i kunsten og de kunstneriske strømninger i Europa, har indtil nu ikke fået stor opmærksomhed. Med udstillingen dykkes der ned i Jacobsens forhold til kunstverdenen. De kunstnere han omgav sig med, og hvilke tanker han gjorde sig om forholdet mellem kunst og arkitektur. Gennem interviews, Jacobsens personlige filmoptagelser, akvareller og naturstudier præsenterer udstillingen hvorledes kunst, kunstneriske processer og naturen havde en central plads i Jacobsens kreative arbejde. Side om side med de kendte designklassikere præsenteres en lang række mindre kendte modeller, typer og formater, herunder akvareller, tegninger og tekstilmønstre.

Arne Jacobsen ©AP Ritzau ScanpixArne Jacobsen Designer Danmark er kurateret af museumsinspektør Katrine Stenum i samarbejde med kunsthistoriker og registrator ved Arne Jacobsen Design I/S Annika Skaarup Larsen. Forskningen til udstillingen er udarbejdet i samarbejde med lektor ved Institut for Kommunikation på Københavns Universitet Nan Dahlkild.

Der er udgivet et katalog af Trapholt om Arne Jacobsen i forbindelse med udstillingen.

Udstillingen er støttet af Ny Carlsberg Fondet, Augustinus Fonden, Bestles Fond, Knud Højgaards Fond, 15. juni fonden og William Demant Fonden.

+
FRI ADGANG I ET HELT ÅR
Meld dig ind i Klub Trapholt og få fri adgang til sanselige oplevelser, rabat i café og designbutik og meget mere.
Er I to sammen, sparer I allerede ved 2. besøg.
Klub Trapholt