Deltag

TINGSTED – et værk skabes i fællesskab

I samarbejde med designer Rasmus Bækkel Fex inviterer Trapholt alle trædrejere med i et stort kunstnerisk projekt. Sammen skal vi skabe ét enormt værk TINGSTED.

Ideen med TINGSTED er, at flere hundrede trædrejere bidrager med hver deres unikke drejede del og dermed bliver en del af en stor fortælling i det samlede værk TINGSTED, der udstilles på Trapholt fra januar 2020.

Rasmus Bækkel Fex har en mission om at få de drejede elementer tilbage i dansk møbeldesign på en tidssvarende og moderne måde, så trædrejningen bliver aktuel med et nyt udtryk, der passer til tiden. Han ser det som et brud med modernismen, en slags clash mellem to formsprog; Klassicismen og Modernismen, og han ønsker at gøre opmærksom på den del af vores kulturarv og være med til at skabe fornyet interesse for håndværket og dets kvaliteter. Læs mere her

Kultur i arbejde

Trapholt har i samarbejde med Kolding Kommune, jobcenteret, biblioteket og musikskolen samt en følgeforsker fra Aarhus Universitet  igangsat projektet Kultur i arbejde. Projektet skal sætte fokus på en kvalificeret indsats for fremtiden til sygemeldte borgere via elementer fra kulturens verden.
I Trapholts bidrag Nærværende kunstoplevelse  arbejder deltagerne med at forbinde kunst og mentale/kreative øvelser med henblik på at etablere en personlig praksis, som både kan bruges på kunstmuseet og i hverdagen.
Læs mere her

Frivilligt arbejde

Trapholt arbejder med frivillige for at åbne museets op, og invitere borgere til at bidrage på relevante og fællesskabende måder. Kerneelementerne i det frivillige arbejde er fællesskab og relevans for den enkelte. Relevans defineres ved, at aktiviteten tapper ind i noget deltagerne er interesserede i, og enten kognitivt eller færdighedsmæssigt udvider det de kan i forvejen – det vil sige at det både er oplagt og nemt at gå til og på samme tid udfordrer deltagerne tilpas.

Trapholt arbejder med frivillighed på to områder: Frivillig-kreativ og Frivillig-hjælper. Frivillig kreativ er som deltager i et borgerinddragende projekt som TINGSTED, hvor man deltager med sit håndværk og indgår i et fællesskab. Frivillig-hjælpere bidrager med deres hjælp på Trapholt til ferniseringer, jule- og pinsemarkeder og i andre sammenhænge.

Er du interesseret i at blive frivillig så læs mere her