Deltag

Frivilligt arbejde

Trapholt arbejder med frivillige for at åbne museets op, og invitere borgere til at bidrage på relevante og fællesskabende måder. Kerneelementerne i det frivillige arbejde er fællesskab og relevans for den enkelte. Relevans defineres ved, at aktiviteten tapper ind i noget deltagerne er interesserede i, og enten kognitivt eller færdighedsmæssigt udvider det de kan i forvejen – det vil sige at det både er oplagt og nemt at gå til og på samme tid udfordrer deltagerne tilpas.

Trapholt arbejder med frivillighed på to områder: Frivillig-kreativ og Frivillig-hjælper. Frivillig kreativ er som deltager i et borgerinddragende projekt som TINGSTED, hvor man deltager med sit håndværk og indgår i et fællesskab. Frivillig-hjælpere bidrager med deres hjælp på Trapholt til ferniseringer, jule- og pinsemarkeder og i andre sammenhænge.

Er du interesseret i at blive frivillig så læs mere her

Kultur i arbejde

Trapholt har i samarbejde med Kolding Kommune, jobcenteret, biblioteket og musikskolen samt en følgeforsker fra Aarhus Universitet  igangsat projektet Kultur i arbejde. Projektet skal sætte fokus på en kvalificeret indsats for fremtiden til sygemeldte borgere via elementer fra kulturens verden.
I Trapholts bidrag Nærværende kunstoplevelse  arbejder deltagerne med at forbinde kunst og mentale/kreative øvelser med henblik på at etablere en personlig praksis, som både kan bruges på kunstmuseet og i hverdagen.
Læs mere her