Fernisering Radius Kolding

Oplev fredagens blå time med et monster skabt af kæledyr fra Kolding, en regnvandsskulptur bygget af Veteran Klub Kolding og en Lysskulptur der med et æstetisk greb sætter fremtidens midtby til diskussion. Radius Kolding er et kunstprojekt, hvor en gruppe kunstnere har lavet kunstnerisk research og borgerinddragende kunstværker til Kolding midtby. Udgangspunktet en usynlig cirkel med en radius på 150 meter fra centrum i Borchs Gaard. Projektet er et samarbejde mellem Kolding Kommune og Trapholt for at skabe liv og nye perspektiver på midtbyen gennem kunst.  Alle er velkomne til at deltage!

Dato: 29.10.21

Tid: Kl. 18.00

Sted: Borchs Gaard, 6000 Kolding

KL. 18.00

Vi mødes i Borchs Gaard 3 (foran City Fodpleje), hvor Kristoffer Ørum og Lene Noer afslører deres værker The Kolding Creature og Hydra, der er skabt sammen med byens borgere.

The Kolding Creature:  Ud fra 3D-scanninger af Kolding borgeres kæledyr, og samtaler med deres ejere i løbet af efteråret, har Kristoffer Ørum skabt et monster, inspireret af en vandrehistorie i Kolding. Dyret vil husere i området omkring Borch Gaard fra d. 30. oktober 2021 til d. 1 marts 2022, hvor man vil kunne møde væsnet og høre om det ved hjælp af sin smartphone som et virtuelt tredimensionalt dyr.

Hydra: Lene Noer har i samarbejde med Veteran Klub Kolding og andre borgere skabt en regnvandsskulptur og et hydroponisk grønkålsbed.  I stedet for at lede regnvand ned i skjulte afløb, afleder og minimerer skulpturen regnvandet i et bugtende forløb, hvor vandet spiller musik, holder planter i live, passerer forhindringer og til sidst ender i en beholder hvorfra vandet kan tappes af de omkringboende til glæde for altan og – stueplanter.

KL. 18.30

Ferniseringen fortsætter ved Jernbanegade 20, hvor der serveres lidt at drikke og Ejdrup & Ejdrup præsenterer ’Det Blå Rum – en Pop-up Lysskulptur’, der har dannet rammen om en række vandringer og samtaler med byens borgere om midtbyens historie og særkende.

Det endelige værk ’Pop-up Lysskulptur’ er en urban lysskulptur i stor skala, som med et æstetisk poetisk greb sætter fokus på fremtidens bymidte. Værket består i at fylde tomme butikslokaler i indre by med farvet lys og dermed pege på dem som nye mulighedsrum. Den første ’Pop Up Lysskulptur’ består af blåt lys, blå partikler og blå lyd.

KL. 18:45

’Det Blå Rum – en Pop-up Lysskulptur’, skabes ved en performance, hvor butiksrummet i Jernbanegade 20 fyldes med blåt lys, blå partikler og lyden af blå skabt af Palle Mikkelborg fremført sammen med harpenist Helen Davies, guitarist Frederik Gejl og publikums nærvær og tilstedeværelse.

Performance ’Det Blå Rum’ kan opleves inde og udenfor butiks-rummet. Til denne er der er  begrænset antal pladser og tilmelding er nødvendigt på em@ejdruphansen.dk. Varighed ca. 30 min.

KL. 19.15

Tak for i aften.

 

Projektet er støttet af Kolding Kommune og Kulturministeriets pulje til 100 dage med Kultur og Idræt.

 

Sponsorerer og samarbejdspartnere: