Radius Kolding

Kolding Kommune og Trapholt skaber kunst i Borchs Gård

Fire kunstnere indtager Kolding d. 23.-25. september med kunstneriske undersøgelser af midtbyen. Udgangspunktet har centrum i Borchs Gård, hvorfra kunstnerne har lavet en usynlig cirkel med en radius på 50 meter. Det er inden for denne cirkel undersøgelserne foregår.

I løbet af d. 23.-25. september vil fire kunstnerne gennemføre en lang række borgerinddragende undersøgelser, som skal indgå i de færdige kunstværker, der præsenteres formiddagen lørdag d. 30. oktober. Værkerne er midlertidige. Et lysværk vil stå til og med lysfestivalen – andre værker vil stå helt frem til 1. marts 2022.

Følg med og deltag i Facebookgruppen Radius Kolding

 

Ejdrup & Ejdrup – POP UP Lysskulptur

De to kunstnere Ejdrup & Ejdrup skaber en ”POP UP Lysskulptur”. Med værket ønsker de at skabe en urban lysskulptur i stor skala. Ideen med ”POP UP Lysskulptur” er at fylde de tomme rum i bykernen med farvet lys og dermed skabe en lysskulptur, som tager udgangspunkt i og lader sig forme af Koldings bymidte. Ejdrup & Ejdrup ønsker med et enkelt og stærkt æstetisk greb at sætte gang i en dialog om Koldings fremtidige bymidte. De efterlyser blandt andet borgere der vil tale med dem i dagene 23. – 25. september.

Kristoffer Ørum – The Kolding Creature

Kunstner Kristoffer Ørums virtuelle skulptur ”The Kolding Creature” er inspireret af vandrehistorier om ukendte dyrearter som Big Foot eller Loch Ness-uhyret. Væsner, der vækker en blanding af frygt for den ukontrollerbare natur – men også håb om at finde noget endnu ukendt i den velkendte natur.

Ud fra 3D-scanninger af lokale kæledyr i Koldingområdet og samtaler med deres ejere skaber Ørum et nyt dyr, der vil husere i området omkring Borchs Gård. Man vil kunne møde det igennem sin smartphone og opleve det som et virtuelt tredimensionalt dyr i Borchs Gård fra d. 30. oktober 2021 til d. 1. marts 2022.

Alle med kæledyr er velkomne til at bidrage i skabelsen af det nye væsen og historierne om det. Det kræver blot at man tilmelder sig via Kristoffer Ørums hjemmeside http://kolding.monster, hvor man også kan finde mere information om projektet. Scanningen og samtalen tager omkring 30 minutter og finder sted på i bæredygtighedshuset, Jernbanegade 3 den 24. og 25. oktober mellem 9.30 og 19.30.

Lene Noer – Hydra

Kunstner Lene Noers værk HYDRA udføres i samarbejde med borgere i Kolding. Ideen er at etablere eksperimentelle vandførende skulpturer af hovedsageligt genbrugsmaterialer og materialer fra de private gemmer. Skulpturerne vil tematisere vands rolle i byen og pege på klimavenlige anvendelser af regnvand. Skulpturerne fæstnes på nedløbsrør, og når de tilsluttes vil sommerens regn blive til et poetisk skulpturelt forløb, hvor vandet danser gennem rør og render, regnbede og hydroponiske anlæg.

Alle der har lyst til at tænke med, dele ud af viden, udvikle skulpturerne og/eller lave spændende forsøg med vandets veje er velkomne til at møde op i Borchs Gård hver dag mellem kl 10 og kl 17 i perioden 16. til 25. september eller kontakte Lene Noer på lene.noer@hotmail.com

 

Projektet er støttet af Kolding Kommune og Kulturministeriets pulje til 100 dage med Kultur og Idræt.

Sponsorerer og samarbejdspartnere: