Nanna Ditzel – Design til nye højder

Nanna Ditzel er den største kvindelige danske designer i det 20. århundrede. For første gang nogensinde udfoldes hendes univers af inspiration og idéer, når Trapholt præsenterer hendes samlede oevre i en sansemættet kontekst af møbeldesign, tekstil, smykker og totalinstallationer.

Nanna Ditzel kombinerede en gedigen håndværksmæssig tilgang med kunstnerisk og kulturel inspiration. Hun skabte derved unikke og universelle designikoner. Når man oplever Ditzels design og sanser sammenhængen mellem håndværk og inspiration, forstår man, at det nye ikke opstår, når man hovedløst gentager det kendte, men når man nysgerrigt lader sig inspirere til at udfordre det eksisterende fra mangfoldige og overraskende kilder.

Udstillingen fejrer, at Nanna Ditzel i 2023 ville være blevet 100 år og bliver den mest omfangsrige udstilling om hende til dato. Det er historien om, hvordan man kan udfolde og udvikle sig, hvis man er i føling med den inspiration, som kunsten, kulturen, naturen og hverdagen tilbyder.

 

Politiken spår Nanna Ditzel-udstillingen til at blive årets designudstilling i Europa 2023

Politikens anmelder Lars Hedebo peger på Trapholts kommende udstilling om Nanna Ditzel som årets designudstilling i Europa.

Læs artiklen her.

 

Udstillingen er støttet af A.P. Møller Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden, William Demant Fonden, Knud Højgaards Fond, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond og Lemvigh-Müller Fonden.