Tid 8098:30
Hvordan oplever vi tid? Er den langsom eller hurtig – kort eller lang?
Vi måler og planlægger tiden i et forsøg på at få mest muligt ud af den. Der er stunder, hvor vi slår uret fra i en søgen efter ro og nærvær. Nogen føler sig pressede på tid, hvor andre får energi af, at der sker noget hele tiden.
I det fællesskabte projekt TID 8098:30 inviterede Kristine Mandsberg borgere til at udforsket tid som koncept. Gennem broderi har projektets 813 deltagere indkapsler deres personlige oplevelse af tid og visualiseret deres udvalgte ord på (gammelt) hvidt sengelinned. Projektperioden løb over vinteren og foråret 2024, med et mylder af workshops, samtaler og kreative processer, hvor projektets 813 deltagere udforskede, hvordan tid kan forstås og visualiseres.
De 813 bidrag er samlet efter deltagernes kronologiske alder, startende med den yngste, i et 455 meter langt kunstværk, der rummer 45.500 års samlede livserfaring fra deltagerne. Værket afspejler tidens flygtighed og vores forskellige opfattelser af den. Det viser, hvordan mennesker oplever, skaber og udtrykker mening omkring tid. Kunstværket afspejler de mange personlige, poetiske, æstetiske og etiske måder, hvorpå vi forstår og forholder os til tid. Det viser, at vores oplevelse af tid ikke blot er en lineær og universel proces, men noget, der formes af vores følelser, erfaringer og kulturelle baggrund.
Du kan læse mere om projektet her.
Se basen med alle bidrag, deltagernes refleksioner om ORD og TID og historier om sengelinned
Om kunstneren
Kristine Mandsberg er tekstildesigner og uddannet fra Designskolen Kolding, Tekstil i 2006. Udover dette har hun gået på The Royal College of Art, London i 2008.
Mandsberg arbejder med rumlige tekstile installationer i både kommerciel og museal sammenhæng. Hun er optaget af at have en eksperimenterende tilgang til det at arbejde med former, farver, materialer, overflader og ornamentik. Fra hendes værksted på Nørrebro i København arbejder hun i flere skalaer, materialer og kontekster. Hun er især optaget af at arbejde med rum, hvor hun ønsker at brugerne af rummet på den ene eller anden måde fysisk kan interagere med hendes arbejde, enten ved at det indgår som en del af rummets funktion, har et legende element eller et historie skabende omdrejningspunkt, som man fysisk kan gå på opdagelse i.
Projektets aktiviteter i Region Syddanmark er støttet af Region Syddanmarks tematiserede kulturpulje “Kultur i landdistrikter og mindre byer”